top of page

Enebolig med fokus på bærekraft og miljø sentralt i Maura

Oppdatert: 30. jul. 2023


En av de viktigste aspektene ved et bærekraftig boligdesign, er materialbruk. Bærekraftige materialer er de som er høstet på en måte som ikke skader miljøet. I denne boligen har vi satt ekstra fokus på akkurat dette - samt et godt inneklima hvor vi har valgt produkter med lav eller ingen VOC (kjemiske stoffer som avgasses). Bærekraft handler selvsagt ikke bare om å tenke grønt men like fult om bomiljøet, kvaliteten på boligen og levetiden. Fokuset har derfor vært på å designe en arealeffektiv enebolig med smarte løsninger - og gode muligheter for tilpasning både på uteområdet men også hva gjelder planløsning. Bærekraftige boliger bygges med et blikk mot fremtiden. De er designet for å vare i generasjoner og for å kunne tilpasses endringer i behov og teknologi. Det innebærer blant annet at vi bygger med materialer og byggeteknikker av høy kvalitet.Kort orientering om boligen

 • Mulighet for personlig tilpasning, både med miljø løsninger, planløsning, materialvalg og smarthusteknologi

 • Dempet sort farge på vinduer og dører

 • Ildsted klart til bruk i stuen

 • Flere varianter av gulv å velge mellom

 • Fibo våtromsplater, som er laget av sertifisert og fornybart tre på badene. På gulvet finner du verdens første vinylgulv med bioattribuert vinyl. Dette innebærer at den fossile oljen erstattes av biobasert råvare under produksjonen.

 • Astma & allergivennlige vegger og tak i trefiber fra Huntonit

 • Kjøkkeninnredning fra Studio Sigdal Jessheim, her er du med og bestemmer hvordan utformingen skal være. Tilvalg og endringer er tilgjengelig

 • Ultimalt kledning, beiset. Kledningen er i tillegg sopp og råtebehandlet

 • Urban Visjon 1 heltre innerdører med dempelister, farge dempet sort

 • Balansert ventilasjon med varmegjenvinning

 • Vi bruker kortreist granflis trefiberisolasjon. Trefiberisolasjon har også ekstra gode lyddempende egenskaper og har gode hygroskopiske egenskaper, som betyr at den opptar og avgir fukt i takt med luftens relative fuktighet. I tillegg har trefiberisolasjon god varmelagringskapasitet.

 • Ringmurselementene kommer fra 100% gjenvunnet materialer som er sertifisert via Ecoloop.

 • Energieffektivt hus med mulig tilvalg for egenproduksjon av solenergi og solskjerming

 • Norske leverandører og kortreiste produkter


Våre boliger bygges i precut, som gir mindre kapp og svinn. Dette er trevirke som kommer ferdig kappet og tilpasset på byggeplass. Dette fører til en mer miljøvennlig husbygging. Vi bruker kortreiste materialer fra lokale leverandører som reduserer klimautslipp fra transport, trygger lokale arbeidsplasser og sikrer kvalitet og forutsigbarhet. Huset blir bygd etter norsk byggteknisk forskrift TEK 17. Forskriften sikrer at tiltak planlegges, prosjekteres og utføres ut fra hensyn til god visuell kvalitet, universell utforming og slik at tiltaket oppfyller tekniske krav til sikkerhet, miljø, helse og energi. Tetthet i konstruksjon, isolasjonstykkelse i vegg, tette vinduer i god kvalitet, balansert ventilasjon og strenge tekniske byggekrav gjør at dagens hus har mindre varmeutslipp og er mye mer energieffektive – faktisk opp mot 50% sammenlignet med eldre hus. De tekniske kravene som husene bygges etter i dag, sikrer at både isolasjon, generell tetthet og vinduer er svært forbedret i forhold til de eldre husene. Som Miljøfyrtårn bedrift har vi strenge retningslinjer både for oss selv og våre underleverandører - som kommer deg som kunde til gode. Ved å velge bærekraftig produksjon, gjenspeiler dette seg også i økonomisk bærekraft.


1.etg

2.etgSolceller og energilagring Som en tilvalgsmulighet tilbyr vi løsninger med både solceller og energilagring som gjør at du kan produsere strøm når solen skinner på formiddagen og programmere huset til å levere strøm via energilageret om morgenen og om ettermiddagen når strømprisene er høyest. Huset lader seg opp mens dere er på jobb - og er klar til å ta toppene basert på ditt forbruk. Mulighetene er mange - og også lagringskapasitet er det mulig å tilpasse. Vi inviterer deg til en uforpliktende prat om de løsninger vi kan tilby i disse boligene. Enova har støtteordninger for alle disse løsningene som kan utløse opptil 62.500 kr i støtte. Solceller: Enova støtter solceller med inntil 47.500 kr. Selve installasjonen av anlegget støttes med 7.500 kr, mens hver kWp installert effekt gir 2.000 kr opptil 20 kW. Smart energistyring: Enova støtter smarte styringssystemer for energi med inntil 10.000 kr. Smart varmtvannsbereder: Enova støtter smart varmtvannsbereder med inntil 5.000 kr ved installasjon.


Comments


bottom of page